Image
image
image
image


 

 


ExpoVin Moldova, Chișinău, luna februarie

Manifestare organizată anual la Chișinău, în luna februarie, Expoziția internațională specializată ExpoVin Moldova este cea mai mare expoziţie internaţională de vinificaţie dințară și, totodată, un prilej de schimb de experiență în mediul de afaceri al industriei vinicole. Sunt prezente companii autohtone, dar și străine, care prezintă produse, echipamente si accesorii pentru industria vinului, butași de viță-de-vie, literatură de specialitate. Sunt expuse spre degustare mostre de produse alcoolice, au loc mese rotunde, conferințe și concursuri care să stimuleze stabilirea relaţiilor de afaceri între reprezentanții acestei industrii.
În cadrul manifestării are loc concursul Chisinau Wines & Spirits Contest în care prezența constantă a unor degustători de talie internațională oferă demersului statutul unuia dintre cele mai autoritare concursuri de degustare din țările regiunii Mării Negre.

 

Festivalul vinului, Chișinău, luna octombrie

Sub numele de Sărbătoarea Națională a Vinului, se desfășoară, anual, la Chișinău, la jumătatea lunii octombrie, o manifestare care reunește reprezentanți ai industriei vini-viticole, ale căror produse pot fi văzute și degustate la pavilioanele expoziționale. În cadrul festivalului, se premiază și cel mai bun vin de casă (concursul Polobocul de Aur), vinurile tinere, prezentările bucătăriei tradiționale, precum și meșterii populari sau promotorii de turism oenologic. Programele de cântec și dansuri populare completează atmosfera de sărbătoare.

Sărbătoarea Vinului, Iași, luna octombrie

Timp de zece zile, în fiecare octombrie, sunt Sărbătorile Iașului, manifestări prilejuite de pelerinajul religios la moaștele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. An de an, în suita de manifestări culturale, umanitare, comerciale, sportive şi de divertisment , un loc aparte îl ocupă și Sărbătoarea Vinului,  prilej cu care sunt comercializate vinuri nobile și de producător, must, care stropesc din belșug preparate tradiționale pregătite ”ca la mama acasă”.


image


image
image