Image
image
image
image


 


- Județul BOTOȘANI

- Județul IAȘI

- Județul VASLUI

- Republica MOLDOVA


”Nu se poate afla nicăieri în vreo altă țară, cât Moldova de mică, atâtea ape și natură împodobită cu asemenea locuri minunate ca aici..” moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantour moldaviantourmoldaviantour moldavianto (Dimitrie Cantemir – Descriptio Moldaviae)

Un periplu prin Moldova de dincoace și de dincolo de Prut ne poate purta pasii printre dealurile molcome, acoperite de vii si livezi și ar părea destul aerul proaspăt și roadele pământului atât de aproape....
Adevăratele comori, peisajele naturale de exceptie se dezvăluie doar acelor pasionați pentru care a face eco-turism e o vacanță adevarată.

a 3d rt

Poate că cele mai spectaculoase sunt, în relieful moldav, rezervațiile geo-paleontologice pe care Marea Sarmatică le-a lăsat vederii în asprele și sălbaticele recife coraliere sau calcaroase care formează acum Toltrele Prutului, Dealul Repedea sau Rezervația Manzați și malurile pietroase , abrupte ale Nistrului.

O întreagă rețea de râuri, mai ales în partea de nord a Moldovei, e străjuită de monumente naturale - grote, râpe și peșteri - sau defilee spectaculoase, similare celor montane. Pe lunca Prutului și a Siretului rezervațiile de floră și faună adăpostesc încă plante rare și exemplare protejate, iar în pădurile ce acoperă încă generos dealurile dintre sate rezistă vremii și vremurilor tisa, fagul secular, stejarul și gorunul.

În vecinătatea vechilor conace sunt, de regulă parcuri – adevărate monumente de arhitectură peisageră – opere ale unor arhitecți și specialiști de renume din spațiul slav, cu specii de arbori și arbuști aleși în așa fel încât să completeze ansamblul în jurul unei expresii unitare.

Mai trebuie spus ca emoția contactului nemijlocit cu miracolul naturii e cel mai adesea amplificată de legendele și poveștile venite din vremurile în care destinul omului și al locului se împlineau la granița dintre real și poveste.

a 3d rt

 

 

 

 

 

 

 

 


 


image